Stalking in de krant

The service having id "facebook_widget" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Een verzameling van artikelen uit diverse- dag en weekbladen.

Onvoldoende aandacht voor stalking

Er is te weinig aandacht voor het fenomeen stalking, terwijl in Nederland een op de vijf vrouwen en een op de zeven mannen wel eens last heeft gehad van een stalker.

Werkstraf Leidse stalker

Leiden - Een Leidenaar (44) is door de Haagse rechtbank veroordeeld tot 180 uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf voor stalking en mishandeling van zijn ex-partner. De klusser had haar als zijn klant leren kennen en kreeg een latrelatie met haar. Toen hij juli twee jaar geleden zijn vriendin met een andere man in een auto zag zitten, volgden de mishandeling en stalking.

Drie ton dwangsom voor stalkende buurman

Een 75-jarige man uit Leersum moet 300.000 euro betalen, als hij nog een keer het terrein van zijn buren betreedt.

Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht woensdag bepaald. De buren hadden de rechter gevraagd de man de toegang tot zijn eigen woning te verbieden.

Werkstraf voor stalken van jonge meisjes

ZUTPHEN/WINTERSWIJK - Een 27-jarige Winterswijker is wegens stalking van een aantal jeugdige meisjes veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar plus reclasseringscontact.
De rechtbank vindt niet bewezen dat hij door opzettelijk met zijn auto achteruit te rijden een meisje heeft bedreigd. Op dat punt volgde vrijspraak.

Celstraf voor stalking ex via Hyves

Vianen - “Wat moet er gebeuren om u hiermee te laten stoppen?” Die vraag stelde de Utrechtse politierechter E. Bueno donderdag aan een 23-jarige Vianer. De man moest voor de rechter komen omdat hij zijn ex-vriendin via Hyves dreigende berichten had gestuurd.

Het bleek niet de eerste keer dat hij haar belaagde. In augustus 2008 was hij al eens veroordeeld voor het verzenden van dreigende sms-jes en e-mails. Na die veroordeling was het volgens het slachtoffer een tijdje rustig.Facebook
By Drupal | ;© Mijn stalker