Gestalkt door vader

Geen reacties
Anonymous
Anonymous's afbeelding

Dag allen,

De titel klinkt even vreemd als de situatie waar ik inmiddels 30 jaar in zit. 

Zonder al te veel voorbeelden te noemen, komt het er op neer dat mijn vader uit 'overbezorgheid' mij mijn hele leven lang op de voet heeft gevolgd. Alles wat ik zei of deed had negatieve consequenties. Meestal met telefoonterreur (net zolang doorbellen, appen, sms'en totdat je reageerde) tot zelfs fysieke stalking. Hij heeft zelfs een keer mijn auto onder valse voorwendselen geleend en in de brand laten steken. Dit zonder mijn medeweten en puur omdat hij de auto niet veilig vond. Dit was mijn allereerste, zelf verdiende auto.

Ik ben nu inmiddels 2 jaar onder behandeling bij een psychologe wat op zich goed gaat. Ik heb 2 jaar het contact verbroken en wilde het ongeveer een 1/2 jaar geleden weer proberen. Deze ontmoeting was zo ontzettend impactvol, dat ik 2 maanden lang niet of nauwelijks kon slapen, omdat ik het gevoel had dat hij weer zou beginnen. Dit deed hij gelukkig niet, waardoor ik kortgeleden voor de 2e maal contact zocht. Dit ging op zich goed, maar duidelijk is dat hij zich van geen kwaad bewust is. Sterker nog, hij vindt het vreemd dat hij mij niet mag bellen en spreekt sommige gebeurtenissen tegen. Mijn psychologe gaf al geruime tijd geleden aan dat mijn vader psychiatrisch patient is, maar zich niet laat helpen.

Ik ben op zoek naar lotgenoten die in dezelfde situatie zitten. Omdat het je ouders zijn, is de drang om ze te zien en spreken erg groot, maar anderzijds heb ik te maken met het ziekelijke gedrag van mijn vader. Dit geeft ontzettend veel stress en angst, die ik enkel door vertrouwen kan oplossen. Dit vertrouwen is er nog lang niet.

Heeft iemand ervaring hiermee of tips?

 

Alvast bedankt,

Frank
By Drupal | ;© Mijn stalker